Merkez Bankası'ndan rekor bir haber geldi! Ekonomist Prof. Dr. Hakan Kara'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, bankanın 2023 yılındaki zararı aslında 818 milyar TL değil, 318 milyar lira değerleme zararından dolayı toplamda 1 trilyon 136 milyar TL'ye ulaştı. Bu rakam, Merkez Bankası'nın tarihindeki en büyük zararı olarak kayıtlara geçti.

Prof. Dr. Hakan Kara, eski Merkez Bankası Başekonomisti, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) geçen yıl yaşadığı ekonomik kayıpları detaylandırdı. Kara, bankanın rekor düzeydeki zararının nedenlerini ve miktarlarını paylaştı.

KKM KAYNAKLI 818 MİLYAR TL ZARAR

Kara'nın ifadesine göre, Merkez Bankası 2023 yılında, büyük oranda KKM kaynaklı olarak 818 milyar TL zarar etti. Ek olarak, eksi rezervlerden kaynaklanan 318 milyar TL değerleme zararı ile bankanın toplam zararı 1 trilyon 136 milyar TL'ye ulaştı.

20 Yıllık İsrafın Tam Listesi Yayımlandı,Holdinglere Vergi Afları,Milyar Dolarlık Kur Garantili Kıyak Projelerin Adı Yok 20 Yıllık İsrafın Tam Listesi Yayımlandı,Holdinglere Vergi Afları,Milyar Dolarlık Kur Garantili Kıyak Projelerin Adı Yok

Hakan Kara

@ali_hakan_kara

Tarihin en pahalı iktisat deneyinin sonucu olarak Merkez Bankası geçen yıl neredeyse tamamı KKM kaynaklı 818 milyar TL zarar etti. Ayrıca eksi rezervden dolayı 318 milyar da değerleme zararı var. Uluslararası muhasebe standartlarına göre zarar toplamda 1 trilyon 136 milyar TL.

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayımlanan bilanço verilerine göre; TCMB'nin 2023 yılı zararı 818,2 milyar TL olarak kaydedilmişti. Banka, bir önceki yıl 72 milyar TL kar açıklamıştı.