Ekonomist Prof. Dr. Hakan Kara, Kredi Kartı Vergilerini Değerlendirdi: '2Olan Orta Sınıfa Oluyor'' Ekonomist Prof. Dr. Hakan Kara, Kredi Kartı Vergilerini Değerlendirdi: '2Olan Orta Sınıfa Oluyor''

İktidar 70 milyar liralık kaynak için vergi paketini TBMM’ye taşıdı. Ancak aynı iktidar Rusya’dan alıp depoya kaldırdığı S-400 ile hâlâ alamadığımız F-35’lere 140 milyar lira ödedi.

İktidar 70 milyar liralık yeni kaynak için ‘Deli Dumrul’ vergi paketini TBMM’ye getirdi. Ancak aynı iktidar bir süre önce Rusya’dan alıp depoya kaldırdığı S-400 hava savunma sistemine 2.5 milyar dolar, halen alamadığımız F-35 uçaklarına da 1.5 milyar dolar olmak üzere toplamda 140 milyar lira ödedi. Muhalefet S-400’ler için, “Gereksiz yere alındı, depoda tozlanıyor. Rusya’dan alınca ABD yaptırımına takıldık. 140 milyar lira gitti, şimdi 70 milyar peşindeyiz” yorumunu yaptı.

TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer  yaptığı değerlendirmede, “İktidarın hesapsız harcamalarının bedelini 85 milyon yurttaş ödüyor. Putin’e hoş görünüp jest olsun diye S-400 bataryaları alındı. Vatandaşın vergilerinden 2.5 milyar dolar ödendi. Ambalajında duruyor” dedi.

Sözcü Gazetesi - Haberler, son dakika haberleri, güncel haber, köşe yazıları

‘NATO ÜYESİYİZ, KULLANAMAYIZ’

“S-400’leri NATO üyesi olarak kullanma imkanımız yok” ifadelerini kullanan Çakırözer, “Rus sistemi alınca ABD’nin yaptırımına takıldık. Trump döneminde üretim ortağı olduğumuz, parasını ödediğimiz 6 adet F-35 uçağımızı da 1.5 milyar ödememize rağmen vermiyorlar” diye konuştu.

Sözcü'den Emin Özgönül'ün haberine göre,  “Savunma sanayi bütçemizden toplam 4 milyar dolar yani 140 milyar lira beceriksiz politika nedeniyle havaya saçıldı” açıklamasını yapan Çakırözer, “Şimdi savunma sanayine 70 milyar lira toplamak için vatandaşın kredi kartına, tapusuna, motosikletine göz diktiler. ‘İsrail gözünü bize dikti’ diye korkutmaya çalışıyorlar, inanan da yok” dedi.

‘Bütçeden 4 milyar dolar havaya saçıldı’

CHP’li Utku Çakırözer, “Savunma sanayi bütçemizden toplam 4 milyar dolar yani 140 milyar lira beceriksiz politika nedeniyle havaya saçıldı.  Şimdi savunma sanayine 70 milyar lira toplamak için vatandaşın kredi kartına, tapusuna, motosikletine göz diktiler” diye konuştu.

Erdoğan Karakuş: İlişki devam eder

Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, “S-400 ve Rusya faktörü nedeniyle ABD ile sorun yaşadık ve F-35’leri alamadık. Ancak F-35’ler için ödenen 1.5 milyar dolar F-16’lar için mahsup edilecek” dedi. “Biz halen F-16 ve F-4 parçalarını da ABD’den alıyoruz ortaklık ilişkimiz devam eder” ifadelerini kullanan Karakuş, “S-400’ler ise tabii depoda duracak, başka nereye koyacaksınız, orada tozlanmıyor, bir saldırı ihtimali halinde yerlerine nakledilip hava savunması için kullanılacak” dedi.

Editör: Ahmet Kacır