Affetmenin, birçok insanın hesaba katmadığı bir yönünü düşünmek önemlidir. Affettiğinizde bunu size zarar veren kişi için değil kendiniz için yaparsınız. Affetmek kendinize yapacağınız bir iyiliktir. Ama tüm sevdikleriniz için affetmek evrensel bir çekim meydana getirir. Tüm sorunlarımızı tedavi edecek enerjiyi oluşturur. Bu enerji sevgidir. Affedin, sevin ve şefkat duygusuyla yaşayın.
1-Üstümde bulunan şüphe, utanç, kaygı ve suçluluk duygularının hepsini tespit ediyor ve zihnimden temizliyorum.
2- Geçmiş hatalarımı ve negatif duygularımı affediyor ve geleceğe güvenle yürüyorum.
3- Tüm yaşamımdaki hataları kabul ediyor ve kendimi affediyorum.
4- Tüm yaşadığım acı ve zihinsel yaralarım iyileşiyor.
5- Kendimi her gün affediyor ve zihnim tamamen iyileşene kadar devam ediyorum.
6- Kendimi negatif duygulardan uzaklaştırıyorum. Beynimi pozitife yönlendiriyorum.
7-Sevgi ve anlayışla öfkemi ve negatif duygularımı gönderiyorum.
8- Kendimi affettiğim gibi başkalarını ve yaşadıklarımı da affediyorum.
9- Samimiyetle ve şefkatle kendimi affediyorum. Sevgi dolu hissediyorum.
10- Hayat benim için verilmiş harika bir hediye. Kendimi affediyor ve kabul ediyorum.
Yapabileceğiniz bir affetme çalışması:
Hani hep soruyorsunuz “yapıyorum ama olmuyor; geçmişi, kendimi, başkalarını affedemiyorum nasıl yapacağım?”
Niyet edin, şimdi affetme çalışmasına başlayın. Niyet her şeydir. Yaptığın şeyden şüphe duymadan olumsuz her şeyi serbest bırakmak için; bu günden daha uygun bir gün yoktur!
Ne yapıyoruz?
Bir kâğıda;
”Ben şu anda yaşadığım her şeyi olduğu gibi kabul ediyorum
Ne yaşandıysa yaşanması gerektiği için yaşandı
Yaşadığım her şeyi sevgiye dönüştürmeye niyet ettim
Kendimi bağışlıyorum”
Yazıyor ve sonra bu kâğıdı yakıyoruz!
Ya da affedemediğimiz kişi için;
”Ben __affedilecek kişinin ismi_
Birlikte Ne yaşadıysak yaşanması gerektiği için yaşadık
Yaşadığımız her şeyi sevgiye dönüştürmeye niyet ettim
Hem kendimi hem seni bağışlıyorum, affediyor ve serbest bırakıyorum!
Lütfen sende beni affet ve serbest bırak!”
Ve yazdığınız kâğıdı yakıyorsunuz!
Bakın burası çok önemli; çöpe atmak yırtmak yok çünkü o zaman o enerjinin yaşamasına izin verirsiniz. Yakıyor ve kaybolduğunu gözlerinizle görüyorsunuz. Hatta kâğıt yanarken gözlemleyebilirsiniz; çabuk mu yandı, zor mu yandı, nasıl bir şekil aldı. Kalbiniz kabullenmekte zorlanıyorsa tekrar tekrar yazın ve yakın ta ki bilinçaltınızı buna ikna edene kadar bu uygulamayı devam ettirin. Bir süre sonra bir bakacaksınız o kişi sizin için hiç bir şey ifade etmiyor gerçekten!
Ve gün boyu şu olumlamayı yapıyorsunuz!
Öfke Boşaltma ve Affetme Çalışması
Affetme çalışması için sakin ve rahatsız edilemeyeceğiniz bir yer bulun. İki tane sandalye alın ve karşılıklı koyun. Devamında birine kendiniz oturun, diğerine ise öfkeli olduğunuz kişinin oturduğunu hayal edin. Veya kendinizi duvarları beyaz, ortada iki sandalye olan bir odada hayal edebilirsiniz. Kucağınıza bir yastık alın. Karşınızda öfkeli kişi, oturduğu yerde o kişiye karşı tüm öfke ve kızgınlığınızı yüksek sesle dile getirin. Avazınız çıktığı kadar bağırın, çağırın, ona olan öfke kızgınlığınızın nedeni olan konuları haykırın. Fiziksel olarak vurmak istiyor olabilirsiniz. Bunun için yastığı kullanın. Ve içinizdeki tüm kötü duyguları boşaltın.
Sana öfkeliyim ………………………………………………………………………..
Sana kızgınım …………………………………………………………...
Sana kızgınım benim …….. davranışımın karşılığında ….. davranışında bulunmadığın için vs.
Neden ………………………………………………………………………………
Senden nefret ediyorum çünkü…………………………………………………………………
Kibar olacağım diye kendinizi sınırlamayın. Ve bu olayı sadece zihinde yapmayın. Buradaki temel amaç zihnimizi boşaltmak. Zihinde yeniden sarmala girebilirsiniz. Konuşarak, bağırarak ve vurarak yaptığınızda olaya tüm duyularınız katılacak ve kendiniz için o kadar inandırıcı olacaksınız. Öcünüzü aldığınızı hissedin ki affetmeyi kabul edebilesiniz. İçinizdeki öfke, kızgınlık, kırgınlık enerjisi bittiğinde doğal olarak rahatlamış olacağınız için olaya çok daha farklı açıdan bakabileceksiniz.
Sizin tarafınızdan söylenecek sözler bittikten sonra karşı tarafın savunmasını alın. Sizin suçlamalarınız için ne diyor. İçinizden onun yerine bir cevap gelecektir. Cevap geldiğinde onu dinleyin ve kendinize şunu sorun; verilen cevap sizin onu affetmeniz için yeterli mi? Gelen cevap sizi tatmin ediyor mu? Bu soruların cevabı evet se onu affetmeye hazırsınız demektir. Onu gerçekten canı gönülden affedin, kendinizi ve onu serbest bırakın. Ona sarılın ve gitmesine izin verin.
Bunun için aşağıdaki sözcükleri kullanabilirsiniz:
“Seni affediyorum. Seni bağışlıyorum. Seni zihinsel ve manevi olarak serbest bırakıyorum. Bana verdiklerin için teşekkür ederim. Onları sevgiyle kabul ediyorum. Onlar bende kalacaklar. Sana verdiklerimi sevgiyle verdim onlar sende kalabilirler. Sana yaşamında iyilik sağlık ve huzur diliyorum. Seni serbest bırakıyorum. Gitmene izin veriyorum. Sen özgürsün ben de özgürüm. Yolun açık olsun.”
Canı gönülden yapacağınız affetme çalışması sonrasında, o kişi için sizin zihninizde tutunacak hiçbir dal kalmayacağı için odağınızdan çıkacaktır. Zihninizin kontrolü yeniden size geçecektir.
Yaşamımızda en çok suçladığımız kişiler bize en yakın kişilerdir. İlk başlangıçta affetme çalışmalarını anne, baba ve ailenin diğer üyeleri için yapın. Mutlaka ve mutlaka anne ve baba için yapın. Devamında hayatınızda etkili ve önemli olan diğer kişiler için (sevgili, öğretmen, patron vs.) yapın. Ve en önemlisi o karşı sandalyeye en sonunda kendinizi oturtun ve kendinize duyduğunuz öfke ve suçlamaları açığa çıkartın ve boşaltın.
Belki tek çalışmada aklınıza birçok şey gelmeyecektir. Aklınıza geldikçe diğer günlerde devam edin. İnanın ailenizle ilişkileriniz farklı boyuta taşınacaktır.
Birilerini affedemiyorsanız kesinlikle o konuda kendinizi suçluyorsunuzdur. Kendinize bir inanç kalıbı dayatmanız vardır. Bunu bakın. Kendinizle yüzleşmeyi kabul edin. İnsan olarak kendimizle ilgili bir kusur olduğunda ya da yapmamamız gerektiği bize dikte edilen bir davranış yaptığımızda hemen savunmaya geçer ve olayın sorumluluğunu başkalarına atarız. Ve diğer kişiyi yoğun bir şekilde suçlayarak kendi vicdanımızı sustururuz. Eğer karşı kişiyi affedemiyorsak kesinlikle bu olayda karşımızdaki kişiyi affettiğimizde kendi canımız yanacağı içindir.
Kendimi Affediyorum!
Ne yaptıysam özümde mutlu olmak için iyi niyetle yaptım. Ne yaşadıysam bütün sorumluluğu üstüme alıyorum. Kendimi affediyorum.
Bütün özelliklerimi, hatalarımı kucaklıyorum. Kendimi özgürleştiriyorum. Düşe- kalka büyümeye çalışırken çevreye ve kişilere verdiğim zarardan dolayı herkesten af diliyorum, ben de herkesi affediyorum.
Ben doğrusuyla- yanlışıyla yaşamı deneyimliyorum. Deneyimlerime destek veren herkese teşekkür ediyorum. Özgür irade ve seçme hakkımı kullanarak, bilgece yaşamayı seçiyorum. Cennette yaşamayı öğreniyorum. Bu güne kadar bana zarar veren kişi ve olayları affediyorum Kendimi affediyorum
Ben güvendeyim. Ben seviyor ve seviliyorum. Ben kararlı bir insanım. Kendi kararlarıma ve başkalarının kararlarına saygı duyuyorum. Ben masumum. Ne yaptıysam iyi niyetle yaptım. Bu güne kadar bana zarar veren kişi ve olayları affediyorum. Kendimi affediyorum.
Başkalarına ne kadar özgürlük tanırsam o kadar özgürleşirim. Hayatın sonsuzluğunda, bulunduğum noktada her şey mükemmel, bütün ve tam. Geçmişin üzerimde gücü yok. Çünkü öğrenmeye ve değişmeye hazırım. Geçmişe, beni bugün olduğum noktaya getiren gerekli bir süreç olarak bakıyorum.
Zihinsel evimin odalarını temizlemek için bulunduğum noktadan başlamaya hazırım. Nereden başladığımın önemli olmadığını biliyorum. Bu nedenle en küçük şey ve en küçük odalardan başlıyorum. Böylece sonuçları çabucak görebileceğim. Bu serüvenin içinde olmaktan heyecan duyuyorum. Bu dünyaya yaşamı deneyimlemek için geldim ve bu özel deneyimi bir daha asla yaşayamayacağımı biliyorum. Kendimi özgür bırakmaya hazırım.