GÜNCEL

AKP'ye Geçen Vekil Muhalif Geçmişinden Rahatsız Oldu Geçmişe Çizik Çekti

Yeniden Refah Partisi saflarında milletvekili olarak mecliste yeralırken verdiği önergeler AKP'ye geçtikten sonra Suat Pamukçu'yu rahatsız. etti. O da bir zamanlar Meclis'e sunduğu üç kanun teklifini geri çekti

Yeniden Refah Partisi saflarında milletvekili olarak mecliste yeralırken verdiği önergeler AKP'ye geçtikten sonra Suat Pamukçu'yu rahatsız. etti. O da bir zamanlar Meclis'e sunduğu üç kanun teklifini geri çekti

AKP’ye Geçen Vekil, Muhalefet Geçmişini Sildi

Yeniden Refah Partisi'nden istifa ederek AKP'ye katılan İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, Meclis'e sunduğu kanun tekliflerini geri çekerek siyasi geçmişine dair izleri ortadan kaldırdı.

İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettikten sonra AKP saflarına geçti. Ancak bu geçiş, beraberinde dikkat çeken bir adımı da getirdi. Pamukçu, muhalefet milletvekili olduğu dönemde Meclis’e sunduğu üç kanun teklifini geri çekti.

10 Aylık Süreçte Dikkat Çeken Hamle

Gazete Duvar’ın haberine göre, 14 Mayıs seçimlerinde Yeniden Refah Partisi listelerinden Meclis’e giren Suat Pamukçu, yaklaşık 10 ay sonra partisinden istifa ederek AKP’ye geçti. AKP’de aktif çalışmalarını sürdüren Pamukçu, Yeniden Refah Partisi milletvekili olduğu dönemde sunduğu kanun tekliflerini geri almak için Meclis Başkanlığı’na başvuru yaptı.

Geri Çekilen Kanun Teklifleri

Pamukçu’nun geri çektiği kanun teklifleri arasında:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personelinin mali haklarının iyileştirilmesi ve sosyal sigorta uzmanlığı kadrosunun oluşturulması,

Milletlerarası antlaşmaların önce Anayasa ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonlarında görüşülmesi,

Engelliler için kamu ve özel sektör kontenjanlarının artırılması yer aldı.

Bu tekliflerin Meclis Genel Kurulu’nda okunarak geri alınması, Pamukçu’nun muhalif geçmişine dair önemli bir iz bırakmadığı şeklinde yorumlandı.

Geçmişe Çizgi Çekti

Yeniden Refah Partisi döneminde gerçekleştirdiği girişimleri geriye çeken Pamukçu, bu hamleyle siyasi kariyerinde yeni bir sayfa açmayı tercih etti. Ancak bu karar, kamuoyunda “muhalefet geçmişini silme” olarak değerlendirildi.