Erdoğan'dan Erken Seçim Açıklaması:''Havanda Su Dövmek Olarak Görüyoruz" Erdoğan'dan Erken Seçim Açıklaması:''Havanda Su Dövmek Olarak Görüyoruz"

Gelecek ve DEVA partileri arasındaki birleşme girişimleri sonuçsuz kaldı. İddiaya göre Gelecek Partisi lideri Ahmet DavutoğluCumhurbaşkanlığı adaylığı’ ısrarı nedeniyle birleşme olumsuz sonuçlandı. Gelecek Partisi'nden Odatv'ye yapılan açıklamada ise iddialar yalanlandı.

Gelecek Partisi ile DEVA Partisinin bir süredir devam eden birleşme çabaları Ahmet Davutoğlu’nun ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ ısrarından dolayı olumsuz sonuçlandığı öne sürüldü. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir yayında “Bir partinin genel başkanı, diğer partinin ismi ve logosuyla buluşsun ve onun başına geçsin” şeklindeki birleşme teklifine karşılık DEVA Partisi kurullarından “Birleşme gündemi olmaksızın bir grup kurma yönünde” karar çıktığını söylemişti.

İLGİLİ HABER:

Gecenin kulisi... Babacan ve Davutoğlu ne karşılığında anlaştıGecenin kulisi... Babacan ve Davutoğlu ne karşılığında anlaştı
Davutoğlu’nun bu açıklamasına DEVA cephesinden cevap geldi. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, mutabakata varılamamasının sorumlusunun kendileri olmadığını belirtti.


Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şahin, iki parti arasında birleşmeyi hedefleyen görüşmelerin ağustos ayı ortasında, her iki genel başkanın bilgisi dahilinde oluşturulan komisyonların çalışmaları ile başladığını belirterek “Komisyon çalışmaları ve genel başkanlar arasında yapılan görüşmelerde birleşme hususunda mutabakata varılamamasının en önemli nedeni cumhurbaşkanı adayının baştan belirlenmesi ve ilan edilmesi konusundaki ısrar olmuştur. İki partinin birleşmesi hususunda bu nedenle ilerleme sağlanamaması üzerine geniş tabanlı TBMM’de bir grup kurulmasını hedefleyen bir çalışmanın başlatılması DEVA Partisi tarafından önerilmiştir” dedi.

İLGİLİ HABER:
Babacan’ın masa aşkıOdatv Ankara kulisinin nabzını tuttu: Babacan’ın masa aşkı
Öte yandan, DEVA Partisi 2. Olağan Büyük Kongresini 12 Ekim Cumartesi günü yapma kararı aldı. Kongrede, mevcut başkan Ali Babacan’ın yeniden aday olacağı bildirildi.

GELECEK PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Odatv'de yer alan habere göre, Gelecek Partisi'nden Odatv'ye yapılan açıklamada ise gündemdeki iddialar ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin'in açıklamaları yalanlandı.

Parti kaynaklarından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında asla bir ısrarı olmadığı gibi; başbakanlığı terk eden birinin, sonucu ne olacağı belli olamayan bir adaylık ısrarı asla olamaz ve olmadı. Sayın Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi yalnızca modeller üzerinde çalışılıyor. Öncelikle teklif DEVA Partisi’nden gelmiştir. Kamuoyunun bilmesi gereken en önemli unsur ise Sayın Davutoğlu, bütün detayları ve sonucu Ali Bey’e bırakmıştır. Onun kararına göre süreç devam edecek veya tamamlanacaktır. Tekrar ve ısrar ile üstünde basarak ifade ediyoruz ki asla Cumhurbaşkanlığı adaylığı gündeme gelmemiş, asla bu yönde bir baskı olmamıştır. DEVA kaynaklı bu haber tamamen yalandan ibarettir”

Editör: Ahmet Kacır