GÜNCEL

Deniz Zeyrek'ten Sert MTV Tepkisi: Kafasına Göre Vergi Koyuyor

Sözcü TV’de Ebru Baki’nin sunduğu “Para Politika” programına katılan Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, gelen zamlara tepki gösterdi

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Sözcü TV'de Ebru Baki'nin sunduğu "Para Politika" programına konuk olarak katıldı ve gelen zam kararlarına sert bir tepki gösterdi. Özellikle MTV ödemesinin iki kez alınmasına tepki gösteren Zeyrek, "Ben zaten ödediğim vergiyi neden bir daha ödüyorum" diye sordu.

Zeyrek, vergi zamlarını eleştirerek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef aldı. "İnsanüstü bir çabayla hayatta kalmaya çalışıyoruz. Ben niye ödediğim vergiyi tekrar ödeyeyim? Hangi mantıkla açıklanır bu? Derebeylik değil mi bu? Deli Dumrul vergisi değil mi bu? Kafasına göre vergi koyuyorlar. Bunu dedem de yapardı. Mehmet Şimşek, sen o kadar ekonomiyi bunun için mi okudun? Gerçekten soruyorum: 'Deniz Zeyrek arabasına ödediği vergiyi bir daha ödesin mi?'" şeklinde konuştu.

Deniz Zeyrek, vergi zamlarının halkın üzerindeki yükü artırdığını ve adaletsizlik yarattığını ifade ederek, eleştirisini dile getirdi. MTV ödemesinin iki kez alınmasını örnek göstererek, vergi sisteminin mantıksızlığını vurguladı.