TÜİK'in paylaştığı son verilere göre, işsiz sayısı haziran ayında bir önceki aya göre 234 bin kişi artarak 3 milyon 305 bin kişiye ulaştı. Açıklanan verileri değerlendiren Ekonomist Serkan Özcan, geniş tanımlı işsizliğin yüzde 29,2'ye yükseldiğini söyledi ve çalışabilir nüfusta her üç kişiden birinin işsiz olduğuna dikkat çekti. Özcan, "Bir yandan ağır enflasyon ve insan onuruna yakışmayan düşük ücret, diğer yandan uygulanan eksik ekonomik programı nedeniyle artış trendinde bir işsizlik" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Haziran ayında  işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,7 puan artarak %9,2'ye geniş tanımlı işsizlik oranı ise yüzde 29,2'ye yükseldi.

Sosyal medya hesabından TÜİK'in paylaştığı verileri değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyaset ve ekonomi danışmanı Serkan Özcan, "Bakalım iktidar sonuç üretmeyen ve her geçen gün siyasi maliyeti büyüyen bu ekonomik programa daha ne kadar tahammül edecek?" dedi.

Türkiye Varlık Fonu’nda Dev Yolsuzlukla İlgili Yeni İddia Türkiye Varlık Fonu’nda Dev Yolsuzlukla İlgili Yeni İddia

'ÇALIŞABİLİR NÜFUSUMUZDA HER ÜÇ KİŞİDEN BİRİ İŞSİZ'

Geniş tanımlı işşizlik oranında artışa dikkat çeken Özcan, "Çalışabilir nüfusumuzda her üç kişiden biri işsiz. İşin kötüsü bu işsizlik oranı düşük ücret seviyelerinde oluşuyor" değerlendirmesinde bulundu.

4f44f44f.jpg

Özcan, yaptığı paylaşımda hayat pahalılığı ve düşük maaşlara dikkat çekerek, "Bir yandan ağır enflasyon ve insan onuruna yakışmayan düşük ücret, diğer yandan uygulanan eksik ekonomik programı nedeniyle artış trendinde bir işsizlik!" ifadelerine yer verdi.

'İŞİN KÖTÜSÜ BU İŞSİZLİK ORANI DÜŞÜK ÜCRET SEVİYELERİNDE OLUŞUYOR'

Özcan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

Bakalım iktidar sonuç üretmeyen ve her geçen gün siyasi maliyeti büyüyen bu ekonomik programa daha ne kadar tahammül edecek?

Geniş tanımlı işsizlik %29,2 olmuş!

Çalışabilir nüfusumuzda her üç kişiden biri işsiz!

İşin kötüsü bu işsizlik oranı düşük ücret seviyelerinde oluşuyor!

Bir yandan ağır enflasyon ve insan onuruna yakışmayan düşük ücret, diğer yandan uygulanan eksik ekonomik programı nedeniyle artış trendinde bir işsizlik!

Serkan Özcan

@serkanozcan1

Bakalım iktidar sonuç üretmeyen ve her geçen gün siyasi maliyeti büyüyen bu ekonomik programa daha ne kadar tahammül edecek? Geniş tanımlı işsizlik %29,2 olmuş! Çalışabilir nüfusumuzda her üç kişiden biri işsiz! İşin kötüsü bu işsizlik oranı düşük ücret seviyelerinde oluşuyor!… Daha fazla göster

Resim

"EKONOMİ STAGFLASYONA GİDİYOR"

Ekonomist Mahfi Eğilmez de sosyal medya hesabından TÜİK'in açıkladığı sanayi üretim ve işşizlik verilerini değerlendirdi.

Eğilmez, paylaşımında "Sanayi üretimi düşüyor, işsizlik yükseliyor. Ekonomi stagflasyona gidiyor." ifadelerine yer verdi.

Mahfi Eğilmez

@mahfiegilmez

Sanayi üretimi düşüyor, işsizlik yükseliyor. Ekonomi stagflasyona gidiyor.

Resim

STAGFLASYON NEDİR?

Stagflasyon, ekonomik büyümenin yavaşladığı veya durduğu, işsizlik oranının yüksek olduğu ve aynı zamanda enflasyonun da yüksek olduğu bir ekonomik durumdur.

Bu terim, "stagnation" (durgunluk) ve "inflation" (enflasyon) kelimelerinin birleşiminden türetilmiştir. Stagflasyon, ekonomide genellikle karmaşık ve zor bir durumu ifade eder çünkü enflasyon ve yüksek işsizlik aynı anda meydana gelir, bu da ekonomik politikaları karmaşıklaştırır.

Editör: Ahmet Kacır