Eskiden vatandaş pazara gidince filesini doldurup çıkardı. AKP iktidarının ekonomi politikalarıyla kiloyla alışveriş devri sona erdi, tane ve gram dönemine geçildi.

Emekli ve dar gelirliler limonu taneyle, havuç, salatalık, domatesi ise gramla alıyor. Balıkesir pazarında esnaf ve vatandaşlarla görüşen İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, “Emekliler akşam 18.00’den sonra geliyor, yere atılan çürük meyve sebzeyi topluyor. Ey AKP duy bunları, sefalet derin” dedi.

İYİ Partili Turhan Çömez, Balıkesir’de pazara çıktı. Emeklilerin ve esnafın nabzını tuttu. Çömez, “Ey AKP duy bunları sefalet derin” dedi. 

Gıda Enflasyonunda Makas Açılıyor: Dünyada Düşüyor Türkiye’de Artıyor Gıda Enflasyonunda Makas Açılıyor: Dünyada Düşüyor Türkiye’de Artıyor

GAZETE OKUYUP GİDİYORLAR

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre,  Pazarcı esnafı da Çömez’e, “Vatandaş eskiden kilo ile alırdı. Sonra yarım kiloya, şimdi de grama düştü. 250 gram havuç alan var. Limonu tane ile istiyorlar” dedi. Çömez şehirdeki kahvehaneleri de ziyaret etti. Bir çalışan, “Çaya son iki ayda 3 kez zam geldi, yüzde 52 arttı. Şeker zammını takip edemiyoruz. Su, elektrik, doğalgaza da zam geldi. Kiralar arttı. Biz yılda bir kez zam yapabiliyoruz. Kahveye gelenler gazete okuyup, çay bile içmeden gidiyor” diye konuştu. Çömez de AKP iktidarına, “Meydanlara çıkamıyorsunuz, dünyadan haberiniz yok. Sandık milletin önüne gelince öyle bir tokat yiyeceksiniz ki neye uğradığınızı şaşıracaksınız”  diye seslendi.

Taneyle sarımsak aldım

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde semt pazarında sarımsak satan pazarcı esnafı alım gücü düşen vatandaşların bazılarının sarımsağı kilo ile değil tane ile aldığını ifade etti. Pazarcı, 80 lira ile 200 lira arasında değişen sarımsağın fiyatını vatandaşların pahalı bulduğunu belirterek “Müşteri ‘pahalı’ diyor, iki kelle alıyorlar” ifadelerini kullandı.

Editör: Ahmet Kacır