Eski AKP'li Vekil Fotoğraflarıyla Paylaştı: Süleymancılara Operasyon Yapın İhbarı Eski AKP'li Vekil Fotoğraflarıyla Paylaştı: Süleymancılara Operasyon Yapın İhbarı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde emeklilik ve terfi listelerinin açıklanmasındaki gecikmenin, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ekibinin direnişi nedeniyle yaşandığı iddia edildi. T24 yazarı Tolga Şardan, bugünkü yazısında, yeni listeyle Soylu ekibinin tasfiyesinin amaçlandığını belirtti. Eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve Narkotik Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğulları’nın emekliliğine karşı çıkanların olduğunu yazdı.

Şardan, Emniyet’te süregelen kaotik sürecin sona ereceğine dair bir işaret olmadığını, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın doğu – batı tayinlerinin 10 Haziran’da çıkacağını duyurmasına rağmen hala bir işaret olmadığını belirtti. Mayıs’ta toplanan Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu’ndaki kriz, terfiler ve emeklilikler konusunda tartışmalı bir süreçle devam ediyor. Krizin ana kaynağının Soylu’nun ekibinin emekli edilecekler arasında yer alması olduğunu yazdı.

Yerlikaya’nın göreve gelmesinden sonra, Soylu’nun ekibine yönelik kadro tasfiyesinde öne çıkan isimler arasında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Resul Holoğlu ve Ahmet Şengün, eski Muğla Emniyet Müdürü Suvat Dilberoğlu, eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve Narkotik Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğulları bulunuyor. Bu isimler hakkında devam eden adli ve idari soruşturmalar var.

YDK üyeleri arasında yer alan Mahmut Çorumlu, Selami Yıldız ve Suat Çelik, Yılmaz ve Seydioğulları’nın emekli edilmesine karşı çıkıyor. Çorumlu’nun, Yılmaz’ın emeklilik kararına karşı çıkacağını belirtmesi ve Yılmaz’ın geçmişte Ali Yerlikaya hakkında FETÖ soruşturması başlatmış olması, süreci karmaşık hale getiriyor.

YDK çalışmalarının ne zaman başlayacağı belli değil ve Genel Müdür Erol Ayyıldız’ın yaşananları pek önemsemediği gözleniyor. Soylu ekibinin emekli edileceği haberlerinin kamuoyuna yansıtılmasından rahatsız olan YDK üyeleri arasında Çorumlu ve Yıldız ön planda yer alıyor. Şardan, yazısında Çorumlu’nun kendisi hakkında yaptığı yakışıksız yorumları ve kurul çalışmalarının nasıl sızdırıldığını araştırmasını önerdi.

Editör: Ahmet Kacır