Ağır ekonomik şartlar altında ezilen vatandaşın erken seçim talebi artarken Erdoğan "Muhalefetin kendi iç çekişmelerini gölgelemek amacıyla gündeme getirdiği erken seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz" dedi, sandık çağrılarına kapıyı kapattı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı'na katıldı. Buradaki konuşmasında ekonomiye dair mesajlar veren Erdoğan, erken seçime kapıyı kapattı.

Erdoğan, şunları söyledi: 

- Biz iktidar ve ittifak olarak tüm planlarımızı 2028'e göre yapıyoruz. Milletin 14-28 Mayıs seçimlerinde verdiği yetkiyi sonuna kadar en güzel en verimli şekilde kullanma çabasındayız. Muhalefetin kendi iç çekişmelerini gölgelemek amacıyla gündeme getirdiği erken seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz. Türkiye'nin önünde her biri altın kıymetinde seçimsiz 3,5 yıl vardır.

- Ekonomide, savunmada, demokrasideki hedeflerimize ancak 3,5 yılın hakkını vererek ulaşabiliriz. Bunun dışındaki her gündem sahtedir, sanaldır. Sadece ve sadece ülkenin enerjisini tüketmeye yönelik fuzuli hamlelerdir.

TOPLUMUN BEKLENTİSİ ARTIYOR, ANA MUHALEFET TARİH VERİYOR 

Enflasyon karşısında maaşı eriyen milyonlarca çalışan ve emekli, erken seçim talebini her geçen gün daha güçlü şekilde dillendiriyor.

AKP Seçmeni de İsyanda: Kollarımı Kesseler Oy Vermem Artık, Bıktık Artık AKP Seçmeni de İsyanda: Kollarımı Kesseler Oy Vermem Artık, Bıktık Artık

Ağustos sonunda yapılan kamuoyu yoklamaları da söz konusu talebi doğruluyor. 

Son olarak SONAR'ın yaptığı araştırmaya katılanların yüzde 53,1’i erken seçimin yapılmasını isterken yüzde 40,7 erken seçim istemiyor.

ASAL Araştırma'nın anketinde de "Erken seçim olmalı mı?" sorusuna katılımcıların yüzde 46,6’sı, yüzde 41,2 ise "Hayır" yanıtını verdi.

Sözcü'de yer alan habere göre, CHP lideri Özgür Özel, erken seçim talebini tarih vererek bir çağrıya dönüştürmüştü. Özel, Erdoğan'a seslenerek "Erdoğan'ın yeniden aday olma iddiası varsa son tarih 2025 Kasım" demişti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da "Türkiye’nin bir erken seçimi gündemine alması ve 2025 yılının sonu veya 2026 yılının ilkbaharında bir erken seçimle mutlaka siyasette bir değişikliğin gerçekleşmesi lazım" ifadelerini kullanmıştı. 

Editör: Ahmet Kacır