GÜNCEL

Hacılar Mağdur, Yetkililerden Acil Müdahale Bekliyoruz

Basın Açıklaması

Hacılar Mağdur, Yetkililerden Acil Müdahale Bekliyoruz

Yaptığımız görüşmeler ve aldığımız bilgilere göre Kutsal topraklarda binlerce hacı adayı vatandaşımız şuanda mağdur durumda.

Benim hacı adayı vatandaşlarla yaptığım görüşme ve iddialara göre hem de Diyat İşleri Başkanlığı yetkilisinin Suud makamlarına şikayeti üzerine,

Bunun üzerine Suud polisi otellere baskın üstüne baskın yaparak, hatta barbarca mahremiyetleri de çiğneyip otel kapılarını kırarak vatandaşlarımız aranıyor ve takibe alınıyor yakalananlar sınır dışı ediliyor.

Şikayet iddiaları doğru ve bunun üzerine bu baskı ve sınır dışılar yapılıyorsa bu kesinlikle kabul edilemez ve bu yetkili hakkında gereği hemen yapılmalı kendisine de Hac yaptırılmadan Türkiyeye geri gönderilmelidir.

Bu hacı adaylarımız keyiflerinden dolayı Hac vizesi dışındaki yollara başvurmuş değiller.

Bu vatandaşlarımızın kimisi yllardır kurada ismi çıkmayan veya 7-8 bin dolar ödeme gücü olmayan ama hac farizasını yerine getirmek umuduyla turistik, ticari veya kasap işçi olarak Kutsal Mekanlara gitmiş vatandaşlarımızdır.

Son 15-20 gündür, Suud polisinin baskıları yüzünden bu Hacı adayı vatandaşlarımız sağa sola kaçınmak veya ibadetlerini terk ederek otellerin kuytu yerlerinde saklanmak suretiyle Suud askerlerine yakalanmama gayret ediyorlar.

İki, üç gün sonra Arafat'a çıkılacağından, Hacı adayı vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi ve Hacı olmama riskinin kaldırılması için Sayım Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı ve diğer yetkililerden acilen devreye girmelerini ve Suud makamlarıyla görüşerek hacı adayı vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini, hacı adayı mağdur vatandaşlarımız adına istiyoruz.

13.06.2024
Fesih Bozan
Saadet Partisi
Genel Merkez Başkanlık Divanı Üyesi