İnsan Bozulmaya Görsün...

İnsan Bozulmaya Görsün...

İnsan bozulmaya görsün, bozulan insanın çaresi yoktur derler. Düşünen akıl sahibi bir insan nasıl bozulur? Havsalam bir türlü almıyor.

 Ülkemiz yıllardır emperyalizmin saldırısı altındadır. Son 22 yılda ise vahşi bir kapitalizm toplumumuzu ahtapot gibi sararak, yavaş yavaş Kanımızı emiyor. Kapitalizm ve dünyevi yaşam insanımızı dini hassasiyetten uzaklaştırmıştır. 

Maneviyattan uzaklaşan, vicdanını kaybeden insanoğlunun  mayası da bozulmuştur.

 Kapitalizmin kullandığı enstrümanlardan basın bu mayanın bozulmasını hızlandırmıştır. Medya eliyle “Rıza” üretilmiş ve toplum yumuşak lokma haline getirilmiştir.

AKP döneminde insan  yetiştiremediğimiz gibi mevcut insanımızı  da koruyamadık. Nereye gittiği belli olmayan gençlik ve dünyevileşen, maneviyatsiz insanlar topluluğu meydana gelmiştir. 

Aslında bütün bunlar yavaş yavaş oldu ve yerini derin bir yoksulluğa bıraktı. TÜİK verilerine göre, 2022 yılında 18 milyon 30 bin olan yoksul sayısı, 2023’te 18 milyon 219 bin kişiye yükseldi; yoksulluk oranı yüzde 21,7’ye ulaştı. Bu verilere göre, sadece son bir yıl içerisinde 190 bine yakın kişi yoksullaştı. AKP hükümeti devir aldığı yoksullarının sayısını düşürememiş daha da artmasına neden olmuştur. Yol ve köprü yapması yoksulluğu bitirememiştir.  Türkiye'de yoksulluğu arttıran sebeplerden biri de asgari ücretin geçim maaşına dönmüş  olmasıdır. Çok iş yeri 2 yıl sonra vermesi gereken kıdem zammını vermemektedir. Yıllarca asgari ücretten çalışan isçilerimiz var. Hükûmet bu konuda ne kadar denetleme görevini yapmaktadır? Asgari ücret hem bölgesel hem de sektörel bazda olmalıdır. Her sektörün asgari ücreti bir olması sosyal adalete aykırıdır. Yoksullaşan toplumları idare etmek kolaydır. Medyanın büyüsüne kalan ve geçim derdine düşen halkın oy’unu almak zor olmasa gerek. Elinde akıllı telefon olmasına rağmen okumayan ve araştırmayan insanoğlunu kandırıldığına ikna etmek son derece zordur. Dizilerle aşka gelen belirli kesim insanımız verdiği yanlış oy’la benim geleceğime yön verebilmektedir. Cehalet ve yoksulluk siyasetin en büyük silahıdır. Çünkü rahat bir şekilde oy’unu alabilir ve istediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz.

Ülkemin geleceği için okuyan  araştıran ve düşünen nesil önemlidir.