Vaniköy’deki Tartışılan Villa: Adnancılar Yaptı AKP'li İBB İzlemeyi Tercih Etti Vaniköy’deki Tartışılan Villa: Adnancılar Yaptı AKP'li İBB İzlemeyi Tercih Etti

Aralarında Mavi Marmara Derneği’nin de bulunduğu çok sayıda oluşum tarafından Gazze’deki soykırıma karşı yola çıkmak için hazırlanan Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından engellendiği ortaya çıktı.

Aralarında Mavi Marmara Derneği’nin de bulunduğu çok sayıda oluşum tarafından Gazze’deki soykırıma karşı yola çıkmak için hazırlanan Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından engellendiği ortaya çıktı. Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür, kendilerine yetkililer tarafından, “Ulaştırma Bakanlığı bu konuda talimat verdi, bu geminin yola çıkmasına müsaade etmeyeceğiz” denildiğini duyurdu.

Siyonist İsrail rejiminin Gazze’de gerçekleştirdiği soykırıma mani olmak ve mazlum Gazze halkına yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkmaya hazırlanan Özgürlük Filosu son anda engellenmişti. Söz konusu filonun engellenmesi hususunda ortaya çok önemli bir detay çıktı. Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür filonun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından engellendiğini söyledi.

DERNEK BAŞKANI SONGÜR, DETAYLARI ANLATTI

Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür, Özgürlük Filosu’nun yola çıkmasının engellenmesi konusunda açıklamada bulundu. Konuya dair detayları kamuoyu ile paylaşan Songür, yetkililerle aralarında geçen diyalogları da aktardı. Songür bu bağlamda şu ifadeleri kaydetti: “Geçtiğimiz hafta İstanbul Liman Başkanlığı'na kalkış işlemleri için gerekli tüm evraklarımızı sunduk. Teknik olarak bu tür bir işlem yarım saat sürmesi gerekirken, her gün önümüze resmi olmayan farklı engeller çıkarılmaya başlandı. Liman Başkanı ile görüşme yapmak üzere şahsım özellikle başkanlık binasına gitmiş Başkan Bey'in makamına kabul edilerek 20 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdim. Kendilerine ticari bir gemi olmadığımızı ve hedefimizin Özgürlük Koalisyonu'na üye olan 12 farklı ülkeden vatandaşlarla bir araya gelmek olduğunu ve bir tür farkındalık çalışması yaptığımızı belirttim. Ayrıca sivil toplum politikaları gereği Filistin meselesinde mazlum Gazze halkının tarafında olduğumuzu, zalim ve katil İsrail'in soykırım politikalarının karşısında olduğumuzu çok açık bir şekilde belirttim.

Bizlere bu gemiyi denetlemek istediklerini ve bütün prosedürden emin olduktan sonra çıkış izni vereceklerini söylediler. Bizler de kendilerine açık bir şekilde, ‘Denetim ekibinizi hemen şimdi gönderebilirsiniz çünkü biz her anlamda hazırız ve gemimize güveniyoruz’ diye belirttik. 30 Temmuz sabahı bir denetim beklerken bizlere gönderilen bir sözlü mesajla bir şok daha yaşadık. 'Gemiye denetim göndermeyeceğiz, ayrıca Ulaştırma Bakanlığı bu konuda talimat verdi, bu geminin yola çıkmasına müsaade etmeyeceğiz' dediler.”

İSRAİL BASKISI MI ETKİLİ OLDU?

Aralarında Mavi Marmara Derneği’nin de bulunduğu çok sayıda oluşum tarafından Gazze’deki soykırıma karşı yola çıkmak için hazırlanan Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun engellenmesine dair Mavi Marmara Derneği’nden de bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada önemli detaylar vurgulanırken, “Özgürlük Filosu Koalisyonu, Filistinliler de dahil olmak üzere herkesin temel haklarını savunuyor. Hazırlıklarını tamamlamış olmalarına rağmen, gemilerimize İstanbul Liman Yetkilisi'nden gerekli izin verilmedi. Türk hükümetinin bu kararı, ABD, Birleşik Krallık ve İsrail'in baskıları nedeniyle alındığı düşünülmektedir. İsrail'in Gazze üzerindeki ablukasını kınayan koalisyon, bu duruma karşı mücadelesini sürdürecektir” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Milli Gazete

Editör: Ahmet Kacır