Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'nün, iletişimde kalabilmek için bir süre boyunca Wickr adlı programı kullandığı ortaya çıktı. Örgütün kullandığı bu program, konum tespiti yapılmasını ve IP adreslerinin bulunmasını engelliyor. Örgüt üyelerinin, FETÖ'nün kullandığı ByLock'ta olduğu gibi programı takma isimlerle kaydolup kullandığı aktarıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü detaylı bir soruşturma, Adnan Oktar Cemaati Silahlı Suç Örgütü'nün şifreli haberleşme ağını deşifre etti. İtirafçı bir örgüt üyesinin ifadesiyle ortaya çıkan bu bulgu, örgütün sinsi faaliyetlerine dair çarpıcı bir pencere açtı.
FETÖ GİBİ ÖZEL PROGRAM KULLANMIŞLAR
Örgütün, tıpkı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kullandığı ByLock programı gibi özel bir yazılım olan Wickr üzerinden gizli yazışmalar yaptığı belirlendi. Bu program sayesinde örgüt üyeleri, takma isimler kullanarak örgüt içi iletişimi sağlıyordu. İtirafçının ifadesine göre, örgüt 2018 yılındaki büyük operasyondan sonra WhatsApp üzerinden yurt dışı numaraları kullanarak iletişim kurmuş, ancak WhatsApp'ın Türkiye'de temsilcilik açma planları duyulunca yeni bir haberleşme platformu arayışına girmişti.
IP ADRESİ VE KONUMUNU TESPİT EDİLEMİYOR
Sözcü'den Can Bursalı'nın haberine göre; Wickr programı, cep telefonları ve bilgisayarlar üzerinden çalışabilen, hem şifreli giriş yapılabilen hem de süreli mesajlar paylaşılabildiği için örgüt tarafından tercih edilmişti. Özellikle firari durumda olan ya da örgütün hukuki bağlamda önemli kişilerinin kullandığı bu program, kullanıcının IP adresi ve konumunu tespit edilemez kılıyordu.
İddianamede belirtildiği üzere, Adnan Oktar'ın lider konumunda olduğu örgütün tepe kadrosu da bu programı kullanıyordu. Yöneticilerin takma isimleri itirafçının ifadesine göre şu şekildeydi: Meltem Daban 'cassidy_leon', Ferhunde Eda Babuna 'study22', İbrahim Köprülü 'kevin2021', ve Ufuk Zeytinoğlu ise 'ortega1907'.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı 352 sayfalık iddianamede, Wickr programının örgütün haberleşme ağı olduğu tespiti yapıldı. Adnan Oktar'ın liderlik ettiği örgütte Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna gibi isimlerin yönetici konumunda olduğu da belirtiliyor.
İtirafçı, ifadesinde örgütün yöneticilerinden Meltem Daban'ın 'cassidy_leon', Ferhunde Eda Babuna'nın 'study22', İbrahim Köprülü'nün 'kevin2021', Ufuk Zeytinoğlu'nun ise 'ortega1907' rumuzlarıyla programı kullandığını söyledi.
YÖNETİCİLERİN RUMUZLARINI VERDİ
Büyük çoğunluğu yurt dışında firari olan veya örgütün hukuk imamına bağlı olduğu ileri sürülen üyelerin yüklediği programın bir diğer özelliği de, kullanıcısının IP adresinin ve konumun tespit edilemiyor oluşuydu. 2021 yılının başından 2022 yılının ortasına kadar kullanılan bu program sayesinde Adnan Oktar'ın ve örgütün tepe kadrosunun talimatları alındı. Bu talimatlar çeşitli yollarla örgüt üyelerine ulaştırıldı.
İDDİANAMEYE DE GİRDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın geçen ay Adnan Oktar Cemaati Silahlı Suç Örgütü'nün güncel yapılanmasına yönelik hazırladığı 352 sayfalık iddianamede de, Wickr programının örgütün haberleşme ağı olduğu tespiti yapılmıştı. İddianamede Adnan Oktar’ın lider, Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna ise örgüt yöneticisi olduğu belirtiliyor.