İstemsiz Bekarlar - Ruh Hastalığı Bulaşıcı mı?

İstemsiz Bekarlar - Ruh Hastalığı Bulaşıcı mı?

Geçtiğimiz günlerde Eyüp Sultan ve Fatih ilçelerinde iki kızımızı vahşice öldüren ve sonra intihar eden katil Semih Çelik'in  “İncel” adı verilen tehlikeli gruplara bağlantılı olduğu ortaya çıktı.  Cinsellikten ve karşı cinsle iletişiminden elini ayağını istemsizce çeken daha doğrusu bu iletişimi hiç kuramamış olan kişilere İncel deniyor. 

İngilizce istemsiz bekarlar anlamına gelen “involuntary celibate” kelimelerinin  birleştirilmesiyle oluşmuştur. İnternet kültürünün alt kültürüne aittirler. Alt kültür, hakim kültürle bağlantısını koparmadan ancak çeşitli önemli noktalarda ayrılarak gelişen bir kültür “alt kültür” olarak tanımlanır. Hippiler, hipsterler  apaçiler, motosiklet kulübü üyeleri ve damlalar bu alt kültüre örnek teşkil eder. 

APP kuşağı adlandırılan bu kesimin en çok takıldığı Roblox ve Discard siteleri hükümet tarafından kapatıldı. Bu önlem yeterli mi? Başka tehlikeli sitelerde var. Buzzcast Amazon live, Twitch,süper live. Bigo live, clubhouse gibi sitelerde tehlike saçmaktadır . Aileler bu konuda eğitilmeden, farkındalıkları arttırılmadan bu tehlike önlenemez.

Diz boyu yoksulluğun arttığı ülkemizde aileler nasıl çocuklarına sahip çıkacaklar?  

Yoksulluğun ruh sağlığı üzerinde ki etkilerini kulak arkası yapamayız. Devasa büyüklükte ki kentlerde gençler arasında ruh sağlığının bulaşıcı olduğunu düşünüyorum . Bunun başlıca nedenlerinden biri de kent yoksulluğu olabileceği kanaatindeyim. Yoksul aile GSS primlerini ödeyemediği için çocuklarını tedavi ettiremiyor . Bu durumda sokak çocuğu şekillendiriyor. 

Kentlerde oluşan mutlak yoksulluk konusunda iktidar önlem almalı, gençleri sokaklardan ve internetin karanlık köşelerinden kurtarmalıdır.