Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı  Mustafa Deestici'nin kızı  Özgül Hilal Destici'nin TBMM kadrosunda işe girdiğinin ortaya çıkması geçtiğimiz haftaya damgasını vurmuş ve 'liyakat' tartışmalarını yeniden alevlendirmişti.

Kızının kendi çabasıyla işe girdiğini ve maaşının söylendiği kadar olmadığını öne süren baba Destici son olarak 'herkes yapıyor' diyerek kendini savunmuştu.

Destici'nin detaylarını paylaşmadan kanıt olarak gösterdiği ve 37 bin TL olarak açıkladığı maaş bordrosu da TBMM'deki emsal çalışanlar dikkate alındığında pek gerçekçi durmuyor.

Taşgetiren, Selvi, Karahasanoğlu, Kaplan,Ünal, Besli, Liste Uzun, Türk Sağındaki Alkış Kırılması, Yıllarca Dost Bildiler Taşgetiren, Selvi, Karahasanoğlu, Kaplan,Ünal, Besli, Liste Uzun, Türk Sağındaki Alkış Kırılması, Yıllarca Dost Bildiler

Peki durum gerçekten de Destici'nin dediği gibi mi? Yani binlerce üniversite mezunu genç eğitimlerini tamamlayıp çeşit çeşit sınava girerek iş ararken birileri babasının, dayısının, amcasının, kayınpederinin referansıyla tüm basamakları hızla mı geçiyor.

Odatv bunu araştırdı ve kamuoyunun yakından tanıdığı bazı isimlerin nasıl ve nerelerde işe girdiğini ortaya çıkardı.

SADECE DESTİCİ YOK

Bunlardan biri Ankara Üniversitesi Rektörü, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi ve AK Parti 23-26. Dönem Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’ın kızı Münevver Şeyma Solmazgül.

Solmazgül de Destici'nin kızı Özgül Hilal ile aynı günlerde Destek Hizmetleri’nde Başkan Yardımcısı kadrosundan işe girdi. Solmazgül'ün maaşının ise 100 bin TL olduğu iddia edildi. Necdet Ünüvar oğlu ise zaten 2013’ten bu yana TBMM bünyesinde çalışıyor.

BAHÇELİ'NİN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNÜN KIZI DA MECLİS'TE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM Özel Kalem Müdürü Fikret Hayali’nin kızı Kevser Aybüke Hayali 2018 ya da 2019’da TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı’nda çalışmaya başlamıştı.

Odatv'nin haberine göre, Kevser Aybüke Hayali 21 Mayıs 2022’de Burak Yıldırım ile dünyaevine girince TBMM’den istifa etti, ABD’ye gitti. Aradan bir sene geçti. Fikret Hayali’nin bu kez de erkek kardeşi Alperen Hayali, müşavir kadrosuyla Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı’na atandı.

Aybüke Hayali, ABD'de de Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde işe başladı.

BİR TORPİLLİ DE MHP'Lİ VEKİLİN KIZI

Ekim 2022’de Sadık Can Şen ile dünyaevine giren MHP Adana Vekili Muharrem Varlı’nın kızı Hilal Varlı da TBMM bünyesinde çalışıyor. Varlı TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı'nda görevli.

AHBAP'TA DA GÖREV ALMIŞ

MHP Adana Vekili Muharrem Varlı’nın kızı Hilal Varlı, deprem döneminde Devlet Bahçeli'nin BABALA TV ile birlikte hedef gösterdiği Haluk Levent kurduğu AHBAP'ta da görev aldı. Varlı
AHBAP’ın Ankara İl Başkanı olarak görev yapmış, evliliğini gerekçe göstererek görevini bırakmıştı.

Editör: Ahmet Kacır