GÜNCEL

Pudra Şekerinden Sonra AKP'de İkinci Kriz: Bu Kez 'MİT' İşe Karıştı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve  Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosu, üst düzey devlet görevlilerinin isimlerini kullanarak veya kendilerini 'MİT görevlisi' olarak tanıtarak, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait arazileri satma vaadinde bulunan şüphelilere yönelik bir soruşturma başlattı.

Polis ekipleri, şüphelilerin 6 ayrı nitelikli dolandırıcılık olayında 65 milyon lira  para aldığını tespit etti. Ankara ve  İzmir’de eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 11 şüpheliyi gözaltına aldı.

Yapılan aramalarda, 3 ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek koçanı, sahte dolarlar, sahte satış sözleşmeleri, sahte milletvekili danışman kartları, sahte bilezikler ve sahte araç tepe lambası ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerin suçun kanundaki yerini öğrenme amaçlı kullandığı mevzuat kitapları da bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosu, üst düzey devlet görevlileriyle bağlantılı oldukları iddia edilen şüphelilerin, kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü adına satışı mümkün olmayan hazine arazilerini satışına aracılık ve danışmanlık faaliyetinde bulunduklarını belirtti. Sahte ve hukuka aykırı belgeler kullanarak birçok kişiyi mağdur eden bu şüphelilerin toplamda 500,000 USD, 500,000 EURO ve 27,350,000 TL haksız menfaat sağladığı kaydedildi.

Soruşturma devam ederken, Efe Gazi Subaşı'nın 28. Dönem AK Parti aday adaylığına başvurduğu ancak daha sonra iş yoğunluğu ve ailesine zaman ayıramama nedeniyle adaylıktan çekildiği bilgisi de kamuoyuna duyuruldu.