Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Millî Gazete’ye özel açıklamalarda bulundu. Yazgan, kamu görevlileri başta olmak üzere toplumun birçok kesiminin çözüm bekleyen sorunları olduğunu belirterek, tasarruf genelgesine dikkat çekti. Yazgan, “Her zaman söylüyoruz, biz tasarrufa karşı değiliz. Biz, tasarrufun kamu görevlilerinin kazanımlarından yapılmasına karşıyız. Tasarruf, israftan yapılır. Kamu görevlilerinin toplu sözleşme masası başta olmak üzere elde ettikleri kazanımlar israf mıdır ki, tasarrufa gidiliyor?” ifadelerini kullandı.

Yazgan, “Yeni yasama yılına sözü verilmiş konuların hayata geçmesi ve elimizden alınan kazanımların iadesinin yapılması beklentisiyle giriyoruz” dedi.

TASARRUF, İSRAFTAN YAPILIR

Yayınlanan tasarruf genelgesiyle toplu sözleşme kazanımlarının kamu görevlilerinin elinden alındığını hatırlatan Yazgan, “Her zaman söylüyoruz, biz tasarrufa karşı değiliz. Biz tasarrufun kamu görevlilerinin kazanımlarından yapılmasına karşıyız. Tasarruf, israftan yapılır. Kamu görevlilerinin toplu sözleşme masası başta olmak üzere elde ettikleri kazanımlar israf mıdır ki, tasarrufa gidiliyor? Ayrıca tasarruf genelgesini çıkaranlar ile toplu sözleşme masasında bu kazanımlara imza atanlar aynı kurumlar, aynı kişiler. Biz bu tutarsızlığın ve kamu görevlilerinin mağduriyetinin giderilmesini, çalışma barışının bozulmamasını istiyoruz” dedi.

“İPTAL EDİLEN KAZANIMLARIN YANI SIRA KRONİKLEŞEN SORUNLAR DA VAR”

Servis hizmetinin yeniden verilmeye başlanmasını istediklerini belirten Yazgan, bu konuda yaşanan çelişkilere de dikkat çekti. Ankara’da SGK Başkanlığı çalışanlarına, servis hizmetinin sona ermesinin ardından toplu taşıma kartı verildiğini belirten Yazgan, SGK’nın Ankara il ve merkez ilçe müdürlüklerinde çalışanların bu haktan faydalanamadığını kaydetti. Servis hizmetinin yeniden sağlanması, fazla çalışma ücretlerinin ödenmesi gibi tasarruf genelgesiyle iptal edilen kazanımların yeniden ödenmesinin yanı sıra kronikleşmeye başlayan konular da olduğunu belirten Yazgan, 3600 Ek Gösterge’nin de bunlardan birisi olduğunu ifade etti. Yazgan, 3600 Ek Gösterge ile ilgili verilen sözleri anımsatarak, “Cumhurbaşkanımız İstanbul’da katıldığı iftar programında, 3600 Ek Gösterge düzenlemesinin en kısa sürede yapılacağı sözünü vermişti. Bu sürenin, 1 Ekim’de başlayacak yasama yılının ilk düzenlemesi olarak gerçekleşmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“SÖZÜ VERİLEN KONULARIN HAYATA GEÇMESİ İÇİN YÜRÜDÜK”

Bolu’dan Ankara’ya gerçekleştirdikleri yürüyüş hakkında da açıklamada bulunan Yusuf Yazgan, “Biz elimizden alınan haklarımızın geri iadesi için yürüdük, sözü verilen konuların hayata geçmesi için yürüdük. Büro Memur-Sen olarak gücümüzü teşkilatımız ve üyelerimizden alıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde, sorunların çözümü, taleplerimizin hayata geçmesi konularında her türlü mücadeleyi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Büro Memur-Sen’in 13 yıldır hizmet kolunda yetkili olduğunu da sözlerine ekleyen Yazgan, elde ettikleri kazanımlar ve verdikleri mücadele neticesinde kamu görevlilerinin kendi sendikalarını tercih ettiğini vurguladı.

Geçiş Garantili Köprü ve Otoyollar İçin 3 Yılda Ödenecek Tutar Belli Oldu: 328 Milyar TL'yi Aşacak Geçiş Garantili Köprü ve Otoyollar İçin 3 Yılda Ödenecek Tutar Belli Oldu: 328 Milyar TL'yi Aşacak

Kaynak: Milli Gazete

Editör: Ahmet Kacır