YERYÜZÜNDE BÜYÜK BİR FİTNE

YERYÜZÜNDE BÜYÜK BİR FİTNE

“Kafirler aslında birbirlerinin dostları ve yardımcılarıdır. Eğer siz de öyle yapmazsanız, yeryüzünde büyük bir fitne ve fesat çıkar.”  Enfal suresi 73. Ayet.

Evet yeryüzünde büyük bir fitne ve fesat var. Bu ayeti okuyunca sebebini anladım. Kafirler nasıl birbirlerine sahip çıkıyorlar, nasıl koruyorlarsa biz Müslümanlarda aynısını yapmak zorundayız. Eğer onlar gibi birbirimize dost ve yardımcı olmaz isek büyük felaketler peş peşe gelecek emin olun.

Dost olmaktan geçtim birbirimizin arkasından kuyumuzu kazıyoruz; bu kadar Müslüman ülke bir mukaddesimize, Kudüs’ümüze sahip çıkamadık. Yaklaşık bir yıldır vurup kırıyorlar, neredeyse yok edecek duruma geldiler kafirler ama biz Müslümanlarda tık yok. 

Doğu Türkistan yine öyle. Nasıl olacak, bu sessizliğin sonu nasıl bitecek, bu Müslümanların sonu ne olacak aklım almıyor.

Bir tarafta kıyım, yok etme savaşı durmadan devam ederken bir tarafta Müslümanların bir adım atmaması beni olduğu kadar herkesi düşündürüyor sanırsam.

Düşündürmek zorunda ve adım atmak zorundayız yoksa o yok oluşun içinde inanın bizlerde olacağız.

Helak olan kavimleri incelerken dikkatimi çeken bir durum olmuştu tekrar olacak ama hatırlatmak babından kısaca değinmek istiyorum.

Asi ve isyankâr kavimler helak olurken gece gündüz namaz kılan ve ibadet ile meşgul olan bir kısım insanlarda bunlarla beraber helak olmuştur. Alimler bunun sebebini şöyle açıklarlar. Sessizce beklediler ne bir uyarma ne bir ikaz, nede bu yolda bir gayretleri olmadı. Bir kenara çekilip sadece ibadet ve dua ettiler. Ama sonunda onlarla beraber helak olmaktan kurtulamadılar.

Bu çok düşündürücü bir meseledir aslında. Şu an bizim yaptığımız gibi; sadece dua ediyoruz, bir adım atmıyoruz.

Elimiz ile yaptığımız ise sadece boykot, onu bile yeteri kadar yapamıyoruz ve es geçiyoruz çoğu zaman.

Artık dur diyecek bir topluluğun gelmesi, bu toplulukta bizimde birer fert olabilmemiz duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA