Türkiye’nin kültürel tanıtımı için faaliyet gösteren Yunus Emre Vakfı’nda sahte fatura iddialarıyla ilgili soruşturmada 8 kişi tutuklandı. Naylon fatura skandalıyla gündeme gelen Yunus Emre Vakfı’na bu yıl 2.1 milyar TL devlet desteği aktarılacak.

Türkiye’nin kültürel mirasını dünyaya tanıtmak amacıyla kurulan Yunus Emre Vakfı, Hazine’den aldığı milyarlarca liralık destek ve yolsuzluk iddialarıyla kamuoyunun gündemine oturdu. Vakfın, tabela şirketlerden alınan sahte faturalarla zarara uğratıldığı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma derinleşirken, bu yıl vakfa aktarılacak devlet desteğinin 2.1 milyar TL’yi aşacağı belirtiliyor.

YOLSUZLUK SORUŞTURMASI: 8 TUTUKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu’nun tespitleri doğrultusunda "naylon fatura" düzenlenerek vakfın mali olarak zarara uğratıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişiden 8’i tutuklanırken, vakfın eski başkanı Şeref Ateş hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı. Ancak Ateş’in yurtdışında olduğu iddia ediliyor.

Sigaraya Kallavi Zam! Bu da Oldu: 100 Lirayı Aştı Sigaraya Kallavi Zam! Bu da Oldu: 100 Lirayı Aştı

DEVLET DESTEĞİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Cumhuriyet'in haberine göre, Merkezi Yönetim Bütçesi’nden Yunus Emre Vakfı’na geçtiğimiz yıl 1.7 milyar TL aktarılmıştı. Bu yıl ise bütçeden yapılacak yardımın yaklaşık 2.1 milyar TL’ye ulaşacağı kaydediliyor. Vakfa ek olarak sermaye transferleri kapsamında da yüz milyonlarca liralık kaynak aktarımı gerçekleştiriliyor.

Emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen, Yunus Emre Vakfı’na yapılan devlet desteklerini değerlendirirken, bu yardımların siyasi destekle açıklanabileceğiniifade etti. Esen, vakfın mali desteklerinin düzenli olarak artış gösterdiğini ve yaşanan yolsuzluk iddialarının kamuoyunda şeffaflık ve hesap verebilirlik konularında ciddi soru işaretleri doğurduğunu belirtti.

Editör: Ahmet Kacır