1 hafta önce EKONOMİ

Vatandaş vergi ve borç yükü altında ezilirken, yardıma muhtaç hane sayısı da her geçen gün artıyor. 2024 yılı ağustos ayında düzenli sosyal yardım alan hane sayısı 3 milyon 733 bin 852’ye çıktı.

1 hafta önce EKONOMİ

Ekonomik krizden çıkış amacıyla seçimden itibaren sürekli yeni vergiler çıkaran hükümet son olarak devasa büyüklükte bir ‘paket’ hazırlığını duyurdu.

1 hafta önce EKONOMİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın sunumuyla yayımlanan yeni sosyal hizmet kitapçığı, Türkiye'deki yoksulluk ve sosyal yardımlara dair çarpıcı verileri gözler önüne serdi.

1 hafta önce EKONOMİ

2025 yılında emekli olacakların maaşlarında 2024’te emekli olanlara göre ciddi bir kayıp yaşamaması için düzenleme yapılması beklenirken, bu konudaki beklentiler boşa çıktı.

1 hafta önce EKONOMİ

Türkiye, ağır bir durgunluk sürecine girerken, firmaların finansal borçluluğu da alarm veriyor. Sanayi üretimi ağustos ayında ciddi bir şekilde düşerek yüzde 5.3'lük bir daralma yaşadı ve bu, deprem sonrası en sert gerileme oldu.

1 hafta önce GÜNCEL

Cumhur İttifakı'nın destekçisi Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, teklifin gündeme gelmesinin ardından yaptığı açıklamalarla dikkat çekti.

1 hafta önce GÜNCEL

Gazeteci Metin Cihan, söz konusu belgeyi yayımladığı paylaşımında, "ZIM diye dev bir şirket var. İsrail'in en büyük denizcilik şirketi. İsrail ordusuna sevkiyatlar yapıyor.

1 hafta önce EKONOMİ

TBMM Başkanlığı’na AKP’li vekillerin imzasıyla yeni bir kanun teklifi sunuldu. Teklifle pek çok yeni vergi geliyor. Meclis’e sunulan ‘Savunma Sanayii ile…

1 hafta önce GÜNCEL

Simsarların ESK’dan 250 TL’ye aldıkları onlarca TIR eti, vatandaşa ucuza satmak yerine, et tüccarlarına dağıttığını söyledi. Öztürkmen “Sektördeki araştırmamıza göre Köfteci Yusuf 57, Happy Center 38, Namet 21, Onur Market 18 TIR ürün almış” iddiasını dile getirdi.

1 hafta önce GÜNCEL

Bu durum, gıda sektöründe denetimlerin artırılması ve daha sıkı kontrollerin yapılması gerekliliğini bir kez daha gündeme getirdi.

Kategori Haberler