DÜNYA HAYATI

Dünya hayatı ancak bu kadar net ve kısa anlatılabilirdi. Ama anlayana.

  “Ey insanlar! Ölümden sonra diriliş konusunda herhangi bir şüphe içindeyseniz (düşünün ki) hiç şüphesiz biz sizi topraktan, sonra az bir sudan (meniden), sonra bir "alaka"dan sonra da yaratılışı belli belirsiz bir "mudga"dan yarattık ki size (kudretimizi) apaçık anlatalım. Dilediğimizi belli bir süreye kadar rahimlerde durduruyoruz. Sonra sizi bir çocuk olarak çıkarıyor, sonra da (akıl, temyiz ve kuvvette) tam gücünüze ulaşmanız için (sizi kemale erdiriyoruz.) İçinizden ölenler olur. Yine içinizden bir kısmı da ömrün en düşkün çağına ulaştırılır ki, bilirken hiçbir şey bilmez hâle gelsin. Yeryüzünü de ölü, kupkuru görürsün. Biz, onun üzerine yağmur indirdiğimiz zaman kıpırdar, kabarır ve her türden iç açıcı çift çift bitkiler bitirir.” Hac suresi 5. Ayet.

Her şey bu kadar açık net iken hala ahiret yok diyenler bu ayeti iyi okusun. Okusun ve iyi anlasın.

Bu ayet doğumu, ölümü, hayatı bu kadar net anlatırken, hala yok sayanlarda iyi okusun; ölümün er ya da geç her canlıya geleceğini.

Ahiretin; tekrar yaratılışın elbet olacağını ve burada yani dünyada yaşadığımız hayatın bir hesabı olduğunu iyi anlayalım.

Anlayalım ki hata yapmamaya çalışalım. Eğer bir hata yaptı isek telafi edelim. Yaradan’dan af dileyelim, zarar verdiğimizden özür dileyelim ki kul hakkı ile hesaba çekilmeyelim.

Ne kadar basit geliyor değil mi? Aslında hiçte öyle değil.

 Ahiret var ve hesabı çetin olacak. Geldiğimiz bu dünya bir imtihan. Bu bilinç ile yaşayalım bu bilinç ile son nefesimi vermeye çalışalım.

Bu hayatın bir sonu var ama ahiretin bir sonu yok. Bu dünya elbet son bulacak ama gideceğimiz yer bedi olacak. İşte bu ikisinin arasındaki farkı görelim.

Bir daha mı bu dünyaya geleceğiz deyip hayatını mahvedenler, ahirette ikinci bir şansımız olmayacak.

Dünyada tövbe etme şansımız olacak ve ikinci şansımızı iyi kullanalım.

Dünya denen bu yerde şansımızı iyi kullanıp ikinci şansımızın olmayacağı ahiret hayatına iyi hazırlanabilmek duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA