İNSANIN İKİ YÜZÜ 

Beşerin bir aydınlık yüzü birde karanlık yüzü vardır.  Bu karanlık yüzü zaafları, korkuları, kaygıları ve tüm acizliklerinin bütünüd ür.  Aydınlık yüzü ise rahmani olan nurun yansıdığı kısımdır.  

Bu dünyaya geliş amacımız tüm karanlık yanlarımızı tespit edip acziyetlerimizide rehabilite etmektir.  Bunun farkında olmadan yaşadığımız da karanlık aydınlığa galip gelir.  Çünkü ilahi yasalar gereği kirli olan temize galip gelir.  

İnsan heran bir teyakkuz ve temkin içinde yol almalıdır.  Herbir hayat sahnemiz içinde belli bir frekans ve titreşim barındırır.  Farkında olarak yaşamak yaşam enerjimizin heran yüksek olmasını sağlar.  Lakin farkında olmadan fiilerde bulunmak karanlık yanımızı besler.

Hayat skalasında sistem yasalarına ne kadar özen gösterirsek titreşim ve frekansımızı o kadar koruruz.  İlahi sistem kirliyi bünyesinde barındırmıyor yapılan dengesizlikleri Allahın Celal ismi ile terbiye ediyor.  Bir önceki yazımızda  da bahsetmistik ahseni takvim yönünü insanın.

Şuurlu insan heran bilincindedir ne yaptığının ve nasıl davrandığınız!
Çünkü hiçbir eylem sonuçsuz kalmaz.  Ister iyi olsun  ister kötü.  Bu nedenle hayatın her karesinde uyanık olmamız gerekiyor.  İnsan bir anlık öfkeye yenilip cinayet işleyip yıllarca esir olabiliyor.  Duygu ve öfke kontrolü insanın en büyük başarısıdır. Ancak karanlık yüzünüde aydınlığa çeviren İnsan olma sıfatını kazanır.  

Aslı SOYLU