1 ay önce EKONOMİ

İlk kez 2018 tarihinde devreye alınan ve zombi şirket düzenlemesi olarak bilinen uygulamanın 1 yıl daha uzatılması planlanıyor. Uygulama ile iflas aşamasındaki şirketlerin ekonomik hayatına devam etmesi sağlanacak.

1 ay önce EKONOMİ

Nakit sıkıntısı yaşayan SGK’nın 1.636 adet gayrimenkulü var. Değeri 3.2 milyarı bulan gayrimenkulleri satmayan SGK’yı eleştiren Sayıştay, iktidara belediyeler için yasa önerdi.

1 ay önce GÜNCEL

Sayıştay raporuna göre Cumhurbaşkanlığı’nın giderlerinde 2022 yılına göre yaklaşık yüzde 70 artış oldu, CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Saray'ın 2023 yılındaki toplam giderinin 9,56 milyar TL'ye, günlük giderinin ise 26.2 milyon liraya ulaştığın söyledi.

1 ay önce GÜNCEL

Sayıştay, bakanlıklar, belediyeler, düzenleyici kurumlar dahil 566 kamu idaresinde denetim yaptı. 8 bin 755 mevzuata aykırı işlem tespit edildi.

1 ay önce EKONOMİ

Türkiye yıllardır sıcak para için dışarıya borçlanıyor. Hisse senedi, tahvil, bo­no alımı, kısa vadeli kredi kullandırımı ve mevduat hesabı açma gibi yollarla “paray­la para kazanma”ya gelen yaban­cı sıcak para miktarı belli oldu. İşte o rakamlar.

1 ay önce GÜNCEL

Erdoğan Gazze’ye yönelik saldırılarından dolayı ‘İsrail ile ticaret’ konusunda 24 Nisan’da ‘O iş bitti’ dedi. Ancak Karar Gazetesi ticaret sürecinin üçüncü ülkeler üzerinden devam ettiğine yönelik belgeleri paylaştı. Ticaret trafiğini resmi veriler ortaya koydu.

1 ay önce GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ile 'normalleşme' adımları için "Esad ile görüşme iradesini ortaya koyduk, artık karşı taraftan yanıt bekliyoruz" dedi. Bugüne kadar 'Esed' diye seslendiği Suriye liderine bu kez 'Esad' dedi. Peki Esad ne zaman ve neden ‘Esed’ olmuştu?

1 ay önce EKONOMİ

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) metninde değişikliğe gitti. Değişikliğe gidilmesi ile piyasanın faiz indirimi beklentisi ötelenmiş oldu. Merkez Bankası’nın faizi sabit bırakma kararını uzmanlar değerlendirdi.

1 ay önce GÜNCEL

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgisayar dünyasındaki oyunlar da hızlı bir şekilde gelişiyor. Sanal oyun dünyasının gelişmesi birçok dezavantajı beraberinde getirirken, bu dezavantajların başında özellikle 18 yaş altındaki gençlerin ve çocukların oynadığı oyunlar üzerinden yapılan siber saldırılar ile kimlik avı dolandırıcılığı geliyor.

1 ay önce EKONOMİ

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine 1 Ocak ile 15 Ağustos tarihlerinde yapılan zamların bilançosu açığa çıktı. Zamlarla birlikte iktidarın köprü ve otoyollardan elde ettiği gelir 885,3 milyon TL’ye ulaştı.

Kategori Haberler