GÜNDEM

Artık dünya gündemine yetişemiyor insan. O kadar hızlı ve süratle yaşam devam ediyor ki gündemi takip etmek için sürekli bir gözümüz televizyon veya internette olmalı.

Eğitimde yapılan müfredatın değişmesi, hala Filistin’in özgürleşmesine yönelik atılmayan adımlar, İzmir’e gelen ABD gemisi, Doğu Türkistan’da devam eden zulüm, çocukların ve kadınların canice öldürülmesi. Sayamadığımız daha birçok konu.

Özellikle Türkiye’de ortalama günde iki tane çocuğun kaybolması konusu artık üstünde durulması en önemli konulardan biri olmalı.

Kaç tane daha çocuk ölecek, adaletin gelmesi için kaç kadının daha gözler önünde öldürülmesi gerekiyor.

Kaç tane Narin’ler kötü amellere kurban verilecek. Küçücük bedenler kötü niyetlilerin ellerinde bir yerlere savrulacak. Daha kaç çocuk canilerin elinde heba olacak.

Evet narin bulundu. Peki onu o hale getirenler bunun hesabını verebilecek mi?

Bu çocukları bu hale getiren ve sebep olanlar için idam gelmeli. Üç beş yıl yatıp çıkmamalı hapisten. Hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etmemeli.

Kıyas esastır ayeti hemen uygulamaya geçmeli.

Evet Narin’ler, Leyla’lar, Ecrin’ler, Irmak’lar, Ayşe’ler, Fatma’lar adı ne olursa olsun bu şekilde bu çocuklar elimizden kayıp gitmesin.

Cana kıyanın canına kıyılsın, cana kıyanı saklayanın da canına kıyılsın. Susanlar, canileri koruyanlar, sessiz kalmayanları tehdit edenler artık susturulmalı.

Yaşadığımız hayattan hem korkar hem de utanır olduk. Yüzü kızarmayanları ise saf dışı bırakmanın zamanı çoktan gelip te geçti bile.

Dünya yaşanılır bir yer olana kadar uğraşmalı, bunu başarana kadar çalışmalıyız. Elimizden gelenin en iyisini yaparak bu canlara sahip çıkmalıyız.

Saçının teline kıyamadığımız canlarımızın artık emniyet içinde yaşamlarına devam edebilmeleri, adalet yerine bir an önce gelmeli, hukuk sisteminde kısasın yerinin bir an önce alması duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA