KORKTUĞUMUZ KELİMELER

“Resulüm! Şimdi de seni, bütün peygamberlerin insanlığa tebliğ ettikleri bu dinde yeni bir şeriat, mükemmel bir hukuk düzeni ile görevlendirdik. Öyleyse sen de ona uy; gerçeği bilmeyenlerin istek ve arzularına uyma!” Casiye suresi 18. Ayet.

Ayet açık ve net.

Şeriattan bahsederken din ve mükemmel bir hukuk düzeninden bahsediyor. Aslında dinin kurallarının bir ismidir şeriat.

Kur’an-da bahsedilen tüm fıkıh, hukuk ve tüm kanunların genel adıdır şeriat.

Şeriatın sözlükteki anlamına bir bakalım şimdi; Kuran’ın ayetlerine, Hazreti Muhammet’in sözlerine ve yaptıklarına, bunlardan çıkarılmış yorumlara dayanan, insanın yaşamını, toplumsal yaşamı düzenleyici, Tanrısal olduğu için hiçbir zaman değişmeyecek olan dinsel kurallar bütünü, İslam hukuku.

Türkiye ve tüm dünyada şeriat kelimesinden çok korkuyor insanlar. Şeriatın anlamını tam anlamıyla bilmeyenler kendilerini aslında isyanın içinde buluyorlar haberleri yok

Şeriatın el kol kesmeden ibaret olduğunu zannedenler aslında çok yanılıyor. Tüm dinlerde var olan şeriatın sadece hükümler olduğunu bilmeden korkan bu insanların açıp sözlüklere bakmalarını rica ediyorum.

İnsan bilmediği şeyden çok korkarmış. Bu söz çok doğru. Bilmediğimiz kelimelerden nasıl korkuyorsak şeriat kelimesinden de o kadar korkuyoruz.

Ara ara gündeme gelen bu konu, insanları bilmeden hatalara, yanlış fikirlere ve küfre götürüyor.

Şeriattan ne kadar nefret ettiklerinden ve şeriatın insanları geri götürdüğünden bahseden ve Müslüman olduğunu söyleyenlerin imanlarını tazelemeleri ve şeriatın manasını öğrenmeleri gerekiyor.

Bir grup ilahiyatçın çıkıp şeriat İslam’da yoktur açıklaması yapmaları ise başka bir cahillik veya bu sisteme şirin görünme çabaları diye düşünüyorum.

İslam adına tüm kanunları anlayabilmek, şeriatın tüm hükümlerini ve bu yasaları hakkıyla uygulayabilmek, hak ve adalet ile yaşayabilmek duası ile.

SELAMETTE OLUN SELAMETLE KALIN

SABRİYE TÜRKMEN KAYA