Kirli Siyaset

Süleyman Demirel'le yıllarca beraber siyaset yapmış, Ocak gazetesinde yazılar
yazmış gazeteci yazar Acar Tunçer'in,”Demirel'in gerçek yüzü. Ne dediler? Ne
yaptılar? Halkı yıllarca nasıl kandırdılar? İsimli 1987 baskılı kitabını
okuduğumda, siyasette hiç bir şeyin değişmediğini anladım. Siyaset bir hizmetten
çok bir mesleğe dönüşmüştür. Siyasette nüfuz kullanarak rant elde etmek ,sanki
gelenekmiş gibi her dönem hayata geçirildi.

Herkes gücü nispetinde rant elde ediyor ve gücü nispetinde alt kadrosunu eziyor. Her kurulan hükümetlerde bunun pek çok örneklerini zaman zaman basından izledik. Bugünlerde gündeme bomba gibi düşen başka bir ornekten söz etmek istiyorum.CHP milletvekili Ediz Ün’ün kaçak elektronik sigaraları ile ilgili haber şu şekilde;

“Edirne’de polis ekipleri, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün çakarlı 34 EKE 86 plakalı aracında 2 milyon lira değerinde binlerce kaçak elektronik sigara ve aparatları ele geçirdi. Aracın 50 defa Kapıkule-Kaptan Andreevo sınır kapısından, 11 defa da Hamzabeyli-Lesovo olmak üzere 61 defa giriş yaptığı öğrenildi.” Sayın vekil her ne kadar yapılanı kabul etmeyip, şoförün bu suçu işlediğini, kendisinin de şikayetçi olduğunu ifade ettiyse de, yargı bu konuyu çözecektir. Vekilin bu açıklamasından sonra  CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün o gece kendisinin direksiyon başında olduğunun fotoğrafları basına bomba gibi düştü.  CHP bu konuda sessiz kalmayıp Genel başkan Özel tarafindan istifası istenen vekil, partisinden istifa etmiştir. İstifa etmesi yetmez yargılanması gerekir. Hangi parti olursa olsun içerisinde buna benzer suça meyilli kim varsa temizlemek mecburiyetindedir. 

Ülkenin ivedilikle helal siyasete ihtiyacı vardır. Bu makamlar millete hizmet için vardır. Hiç kimse kendi çıkarları için kullanamaz. Hangi partKirli siyaset

Süleyman Demirel'le yıllarca beraber siyaset yapmış, Ocak gazetesinde yazılar yazmış gazeteci yazar  Acar Tunçer'in,”Demirel'in gerçek yüzü. Ne dediler? Ne yaptılar? Halkı  yıllarca nasıl kandırdılar? İsimli 1987 baskılı kitabını okuduğumda, siyasette hiç bir şeyin değişmediğini anladım. Siyaset bir hizmetten çok bir mesleğe dönüşmüştür. Siyasette nüfuz kullanarak rant elde etmek ,sanki gelenekmiş gibi her dönem hayata geçirildi.

iye ait olursa olsun, seçilen her vekil partinin değil milletin vekilidir. Milletimiz kendine çalışan ve parti çıkarlarını kollayan vekilleri siyaset arenasında silmek zorundadır. Oy kullanacaklar kendini idare edecekleri seçerken çok dikkat etmek mecburiyetindedir. Fıtrat ve vicdan akla bir penceredir. Vicdana uymayan hiç bir insanı desteklememek lazım. Olaya ideolojik değil vatanseverlik ve insanı yönü tarafından bakmak gerekiyor. Helallerle haramları birbirine karışmış durumda. Vekile güvenmesek kime güveneceğiz? Haram siyaset bizi çok yordu. Ekonomik kriz bir yandan, işi ranta çeviren kamu personeli bir yandan korkarım sosyal patlamayı beraberinde getirecektir. Aslında ülkemizde muhalefet etkisiz, yasa çıkarmada yeter sayısı da yoktur. Dolayısıyla iktidarın yanlışları insanımızın ve vatanın geleceğini etkiliyor. Fakat ister muhalefette olsun ister iktidar da olsun milletvekillerinin yapmış olduğu hatalar ve yanlışlar her kesimi derinden etkiliyor. Dolayısıyla alışveriş yaparken gösterdiğimiz hassasiyeti oy kullanırken gösterdiğimiz zaman bu ülke kalkınacaktır. Aklını kiraya verenlerin uyanması için şok yaşaması gerekiyor. Yoksa biz daha çok bu sıkıntıları yaşarız. 

Kitap okumayan öğretmen, yeni çıkan yayınları takip etmeyen doktor nasıl verimli olamayacaksa, Okumayı sevmeyen bir toplumun seçeceği siyasetçilerden bu ülkeye hayır gelmez.