Ötekileştirilenler - Modern Köleler
Ülkemizde; 2.sınıf vatandaş olmak için zenci olmak gerekmiyor. Bu ülkede emekli ve asgari ücretle çalışan olmak köle olmak için yeterlidir. Dedem, babam ve ben olmak üzere üç kuşak aynı kaderi yaşamaktayız.
Amerika'da zencilerin beyazların mekanlarına gitmelerinin/bulunmalarının yasak olduğu dönemlerde, 1936 yılında Victor Hugo Green'in yazdığı “The Negro Motorist Green Book”, zenci motorunun yeşil kitabı, yaklaşık 30 yıl boyunca seyahat etmek isteyen siyahı insanların, ırkçılığa maruz kalmadan konaklayacağı ve yemek yiyebileceği mekanları gösteren bir harita içeriyordu.
Bizim modern kölelerimiz emeklilerimizin nerede ucuz alışveriş yapabileceğini gösteren bir baş ucu kitabı yok ama emeklilerimizin ve hatta asgari ücretle çalışan işçilerimizin market, market dolaşıp ucuz ürün almaya çalıştığını sağır sultan bile biliyor.
Avrupa’nın emeklisi ülke, ülke gezerken, bizim emeklimiz çalışmak için iş arıyor. Açlık sınırının altında yaşayan emeklimiz ek iş bulmadan hayatını idame etmesi mümkün değildir.
Gelmiş geçmiş hükümetlerden işçiye, emekliye, köylüye ve memura insanca yaşayabileceği imkanları veren tek hükumet Erbakan hükumeti diyebiliriz. Fakat hükumetin ömrü 11 ay gibi kısa sürmüş post modern darbeyle hükumet yıkılmıştır .
Parlementer sistemden tek adamlık sistemi olan partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçmek mutluluk getirmemiştir. Bu sistem dar gelirliden alıp zengine veren bir sisteme dönüşmüştür.
Yoksulluk üreten bu sistem yeni nesilleri etkileyecek ve beyin gücüne sebep olacaktır. Böyle bir durum her alanda ülkemizin yoksullaşmasına neden olacaktır.
Yaklaşık 20 yıldır iktidarda olan AKP hükumetinin dahi değistirmediği/değiştiremediği borca dayalı ekonomik sistem bize refah getiremeyeceği her gün yağmur gibi yağan zamlardan net olarak anlaşılmıştır.
İslami hassasiyeti olan bir ülkede halkın kapitalist sistemin kölesi olması o ülkede İslamiyeti samimi bir şekilde uygulanmadığı gösterir.
Zamların sağanak gibi yağdığı bir ülkede, vatandaşın merdiven altı gıda ürünlerine yönelmesi, sağlıksız bir toplumu meydana getirir. Bu durum hükumetin sağlık harcamalarının artmasına neden olur.
Bugün bir kriz yaşıyorsak, bunun yüzde 25’i dış kaynaklıdır. Yüzde 75’i ise yönetememekten kaynaklandığını düşünüyorum. Umarım yanılırım.